Proteklog vikenda u Zenici održane su 16-te po redu Sportske igre RVI FBiH. Više od 350 RVI iz sedam kantona takmičilo se u osam disciplina (mali nogomet, ribolov, stoni tenis, streljaštvo, sjedeća odbojka, šah, atletika, pikado).

U ekipama koje su predstavljale USK-a bilo je i šest takmičara sa područja općine Bosanska Krupa koji su osvojili četiri zlatne medalje i dvije srebrene.

Reprezentaciju USK-a kao kantonalni prvaci u sportskom ribolovu predstavljali su Nermin Harbaš, Omer Žunić i Mumin Kočić, koji su postali i prvaci 16-tih igara RVI i to ubjedljivo, dok je Mumin Kočić proglašen najboljim takmičarom.

Ekipa RVI Cazin u najatraktivnijem takmičenju, malom nogometu, osvojila je titulu prvaka države a u sastavu ove ekipe bio je Emir Sedić.

Drugo mjesto u streljaštvu osvojila je reprezentacija USK-a za koju su nastupali Azra Kurtović-Jezerkić i Remzo Bešić.

Ekspediciju sa 50-tak takmičara USK-a na ovoj smotri sportista invalida predvodio je predsjednik OORVI Bosanska Krupa Ekrem Oraščanin.

U ukupnom poretku svih sportova, USK je zauzeo drugo mjesto, odmah iza domaćina ZE-DO kantona, a ispred Sarajevskog i Tuzlanskog kantona.

Takmičenja su se održavala u zeničkoj Areni, na Kamberovića polju i Drivuši a iduće, 17-te sportske igre biće održane u Tuzli.

RadioBK

KOMENTARI:
Loading...