Prema informacijama kojima raspolaže Informativni centar BiHAMK-a, saobraćaj se ovoga jutra odvija po suhom kolovozu, uz pojačanu frekvenciju vozila u blizini većih gradskih centara.

Na dionicama koje prolaze kroz usjeke, mogući su odroni zemlje ili kamenja na kolovoz,  a izdvajaju se putni pravci: Prozor-Jablanica, Sarajevo-Foča,  Bugojno- Novi Travnik i Crna Rijeka-Jajce. Na dionicama sa izmjenjenim režimom saobraćaja postavljena je privremena saobraćajna signalizacija čije poštivanje je obavezno.  Izdvajaju se putni pravci: Tuzla-Šićki Brod, Tranzit kroz Sarajevo i petlja Blatuša u Zenici.

Na autoputu A-1 saobraćaj se odvija po suhom kolovozu, bez vanrednih ograničenja.

Zbog početka drugog polugodišta povećan je broj djece na ulicama, tako da se vozači pozivaju na dodatni oprez i obavezno poštivanje ograničenja, posebno u blizini škola.

Prema informacijama prikupljenim od Granične policije BiH,  na graničnim prijelazima  nema dužih zadržavanja.

IZMJENE U REŽIMU SAOBRAĆAJA

MAGISTRALNI PUTEVI:

M-4

Tuzla-Šićki Brod, u naselju Drežnik, u toku je sanacija kolovoza saobraća se obilaznicom u neposrednoj blizini mjesta izvođenja radova.

M-5

Tranzit kroz Sarajevo, zbog pomjeranja terena obustavljen je saobraćaj za teretna vozila preko 3,5 tone najveće dopuštene mase i autobuse.

Trg Maršala Tita u Bihaću – zbog izgradnje poslovnog objekta saobraća se jednom trakom.

M-16

Jajce- Crna Rijeka (lokalitet Lučina) zbog klizišta, saobraćaj se odvija usporeno, jednom trakom.

M-17

Zenica, zbog izvođenja radova na rekonstrukciji mosta, saobraćaj je na petlji Blatuša potpuno obustavljen. Saobraćaj putničkih vozila odvija se preko petlje Radakovo, a teretnih vozila preko 7,5 tona nosivosti regionalnim putem R-445 i preko petlje Lašva.

M-18

Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje – mogu saobraćati autobusi M3 klase (vozila sa više od 22 sjedišta i čija je najveća dozvoljena masa veća od 5 t) i vozila čija ukupna masa ne prelazi 16 tona, uz napomenu da na velikom klizištu koje se nalazi na stacionaži 7+700 u dužini od 20 m, ukupna širina puta iznosi 3 m, te da je isto obilježeno adekvatnom vertikalnom saobraćajnom signalizacijom.

KOMENTARI:
Loading...