Redakciji “Dnevnog avaza” jučer se obratila Mujesira Duraj Žuta, sarajevska ratna heroina, i ispričala kako je 16. decembra njenu 15-godišnju kćerku, inače učenicu prvog razreda Srednje škole za okoliš i drvni dizajn, napala drugarica iz razreda. Kako je ispričala, incident se dogodio ispred škole u 7.50 sati, prije početka prve smjene.

Zatekla učenicu

Žuta, koja je zbog toga odmah pozvala policiju, na kraju je prekršajno kažnjena sa 200 KM zbog, kako je navedeno, remećenja javnog reda i mira i vrijeđanja učenice, što ona odlučno negira.

– Moja kćerka je napadnuta tamo gdje nema videonadzora. To jutro pozvala me druga učenica i rekla da mi je kćerka napadnuta. Odmah sam se obukla, pozvala policiju i došla pred školu. Stigla sam prije policije. Zatekla sam učenicu koja je napala moje dijete. Nisam je taknula prstom niti bih to ikad u životu uradila. Pitala sam je samo zašto je napala moju kćerku, a ona je rekla: “Zato što me prijavila razrednici zbog nošenja helanki.” Ubrzo je došla policajka A. H. i pitala šta se dogodilo. Očekivala sam da će odraditi svoj posao kako treba i zaštititi moje dijete, koje je žrtva, međutim, na kraju je meni napisala kaznu od 200 maraka zbog vrijeđanja i psovanja, što nije tačno. Navela je na prekršajnom nalogu kako sam rekla učenici “K… jedna, sve ću vas pobiti” – rekla je Duraj.

Branila djecu

Dalje je ispričala da nema problem s Upravom škole, već je ogorčena na rad policije.

– Imam odličnu saradnju sa školom. Ja sam samohrana majka, ali, kao svaka majka, htjela sam zaštititi svoje dijete i tako će uvijek biti. Toj djevojčici nisam psovala niti sam je vrijeđala, kako je ova policajka navela u prijavi. U ratu sam štitila i branila tuđu djecu. Demobilisani sam borac i vojna policajka. Nikada to ne bih nijednom djetetu uradila. Pitam se u kakvoj državi mi živimo. I kako da sutra očekujem od ovakve policije da zaštititi moje dijete, mene ili bilo koga – ljutito je kazala ova ratna heroina.

Ranije trzavice

Kontaktirali smo jučer i Muamera Muratovića, direktora ove škole, koji nam je rekao da nije upoznat s ovim događajem.

– Kada se incident desio, bio sam na putu, ali bi me drugi definitivno obavijestili o ovome. Samo mogu reći da su obje učenice uključene u pedagoški program. To je program za djecu koja su bilo kada bila uključena u konfliktne situacije. Inače, i ranije je bilo trzavica između ove dvije učenice, ali ništa ozbiljno – kazao je direktor Muratović.

KOMENTARI:
Loading...