Sulejman Bugari, poznati hafiz i imam Bijele džamije na Vratniku u Sarajevu imenovan je na dužnost savjetnika reisa Rifata ef. Fejzića, za da’vu u Crnoj Gori. Odlučeno je to u petak na sjednici Mešihata Islamske zajednice u Crnoj Gori.

Hafiz Bugari, posebno je bio popularan i poštovan među mladima u BiH. Brojna predavanja Bugri je održao u Bošnjačkom kulturnom centru (BKC), a salu s predavanjima o vjeri i pravom putu, punili su upravi mladi.

Brojne susrete hafiz je imao i sa bh. studentima, a okupljao ih je u studentskim domovima Bjelave i Nedžarići, gdje su stanovali mladi iz svih gradova. Njegova predavanja o vjeri ostat će upamćena kao najposjećenija u našoj zemlji, a svojim nastupom uspio je mnogima osoba koji su dolazili i slušali ga, pomoći.

Zahvaljujući njemu mnogi su odustali od ideje da napuste našu zemlju, a ono po čemu će posebno ostati upamćen su njegova druženja s ovisnicima od droge, kojima je pomogao uputama i savjetima u izliječenju od ovog zla.

Ugledni ima Velić jučer je na svoj “Facebook” profilu napisao post: “Zašto Bugari odlazi plačući u Podgoricu sa porodicom”?!.

Naknadno je, kako saznaje “Avaz”, na zahtjev samog hafiza Bugarija, efendija Velić skinuo taj post.

KOMENTARI:
Loading...