U većem dijelu BiH  saobraća se po pretežno suhom i mjestimično vlažnom kolovozu, saopćeno je iz BIHAMK-a.

– Na autoputu A-1 nema vanrednih ograničenja, dok je na autoputu Banja Luka-Bosanska Gradiška zbog izgradnje vijadukta, zatvorena petlja Mahovljani.

Povremene polusatne obustave zbog deminiranja terena aktuelne su tokom dana na magistralnom putu Lončari-Orašje, u blizini mjesta Dusine.

Na mjestima gdje se izvode radovi postavljena je saobraćajna signalizacija čije poštivanje je obavezno. Izdvajamo magistralne puteve: M-17 Jablanica-Mostar, M-17 Buna-Tasovčići, M-17 Nemila-Topčić Polje, M-4 Banja Luka-Čelinac,  M-18 Priboj-Simin Han i M-4 Simin Han-Caparde, kao i magistralne puteve na području  Prozora (M-16.2), Kladnja (M-18), Donjeg Vakufa (M-16) i Livna (M-6.1).

Prema informacijama prikupljenim od granične policije, zadržavanja na graničnim prijelazima nisu duža od 30 minuta.

Apelujemo na vozače da prije polaska na putovanje provjere svu potrebnu dokumentaciju, kao i važnost svih dokumenata neophodnih za prelazak granice.

IZMJENE U REŽIMU SAOBRAĆAJA:

AUTOPUT

Banja Luka-Bosanska Gradiška, zbog izgradnje vijadukta Mahovljani, za saobraćaj je zatvorena petlja Mahovljani. Vozačima se preporučuje korištenje petlje Aleksandrovac ili magistralnog puta M-16 u ovisnosti od pravca kretanja.

MAGISTRALNI PUTEVI:

M-1.8

Orašje-Lončari, zbog deminiranja terena u mjestu Dusine od 07 do 16 sati dolazi do povremenih polusatnih obustava saobraćaja.

M-4

Simin Han-Caparde zbog sanacije mosta preko rijeke Dubice, saobraćaj se odvija jednom trakom naizmjenično.

Gračanica, zbog radova na rekonstrukciji raskrsnice u Gračanici saobraćaj se odvija usporeno.

Banja Luka (Rebrovac)-Čelinac, zbog sanacije klizišta saobraća se naizmjenično, uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju.

M-5

Trg Maršala Tita u Bihaću – zbog izgradnje poslovnog objekta saobraća se jednom trakom.

M-6.1

Livno (na spoju sa M-16) zbog izgradnje kružnog toka saobraćaj se odvija usporeno uz povremene obustave i preusmjeravanja na alternativne pravce.

M-15

Kamičak-Ključ zbog radova na sanaciji škarpe iznad i ispod nivele ceste, saobraćaj se odvija naizmjenično jednom trakom.

M-16

Donji Vakuf, zbog radova na sanaciji škarpe, saobraćaj se odvija naizmjenično jednom trakom.

Jajce- Crna Rijeka (lokalitet Lučina) zbog klizišta, saobraćaj se odvija usporeno, jednom trakom.

M-16.2

U toku su radovi na ulazu u Prozor , zbog čega se saobraća usporeno, jednom trakom.

M-17

Jablanica-Mostar, zbog radova na izgradnji pješačke staze u mjestu Donja Jablanica saobraća se naizmjenično, jednom trakom, uz moguće povremene obustave do 15 minuta.

Buna-Tasovčići, zbog radova na sanaciji udarnih rupa i asfaltiranju blizini mjesta Ševaš Njive na mjestu izvođenja radova saobraća se jednom trakom.

Topčić Polje-Lašva (Nemila) zbog radova na sanaciji škarpe iznad nivele ceste, saobraćaj se odvija naizmjenično jednom trakom.

Doboj-Šešlije (dionica Johovac-Rudanka) u toku je izgradnja priključaka magistralnog puta na budući autoput, pa je saobraćaj regulisan privremeno postavljenom signalizacijom, čije je poštivanje obavezno.

M-17.4

Mostar-Čitluk (Kruševo i Čitluk), zbog radova na sanaciji kolovoza, saobraćaj se odvija naizmjenično jednom trakom uz povremene obustave do 15 minuta.

M-18

Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje, zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

Kladanj (most preko rijeke Drinjače), zbog radova na mostu saobraća se jednom trakom uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju.

Priboj-Simin Han, zbog sanacije klizišta saobraća se naizmjenično, uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju.

REGIONALNI PUTEVI

R-435 Nevesinje-Berkovići – u toku su radovi na rekonstrukciji i modernizaciji ove dionice, zbog čega se saobraćaj odvija naizmjenično,  jednom trakom.

R-454a Bratunac-Drinjača – zbog aktiviranog klizišta na snazi je zabrana saobraćaja za teretna motorna vozila preko 3,5 tone ukupne mase i autobuse preko 5 tona.

R-474 Prnjavor-Doboj (Gornja Vijaka2-Razboj u mjestu Dragalovci) – zbog radova  na izgradnji  saobraćajnice i mosta  preko rijeke Ukrine, na snazi je potpuna obustava saobraćaja, a vozila saobraćaju lokalnim putem kroz selo Brestvo.

KANTON SARAJEVO

– Zbog izvođenja radova na rekonstrukciji uličnih cjevovoda od 08 do 18 sati obustavlja se saobraćaj u ulici Obala Kulina Bana (od raskrsnice sa ulicom Gimnazijska do raskrsnice sa ulicom Ćumurija) u lijevoj traci u dozvoljenom smijeru, dok drugi dio (žuta traka) ostaje slobodan za saobraćaj.

– Zbog radova na izgradnji kružne raskrsnice na dijelu ulica Ante Babića i Ive Andrića (spoj “X” transferzale i novoizgrađene “A” transferzale), obustavljen je saobraćaj u dijelu ulice Ive Andrića (od raskrsnice sa ulicom Olimpijska do raskrsnice sa ulicom Ante Babića).

– Zbog radova na rekonstrukciji vodovodno-kanalizacione mreže od 07:30 do 17 sati obustavlja se saobraćaj u ulici Avde Jabučice (od broja 29 do spoja sa ulicom Imera Stupca), a alternativni pravac za vrijeme obustave je: Avde Jabučice-Omera Stupca-Kalemova-Tešanjska-Kranjčevićeva i obratno.

-Zbog izvođenja sanacionih radova, usporeno se saobraća u ulicama: Blažujski drum, Lužansko polje, Dejzina Bikića,  Nalina, Kemal Begova i Branilaca Hotonja.

-Zbog izvođenja radova na izgradnji  kolektora usporeno se saobraća na lokalnom putu Ljubovčići-Jeleč-Pazarić (od 08 do 17 sati), navodi se u saopćenju.

KOMENTARI:
Loading...