5.3 C
Bosanska Krupa
Nedjelja, 5 Decembra, 2021

Vranić kreće u nenajavljene posjete javno-zdravstvenim ustanovama

Zbog većeg broja pritužbi građana na rad javno-zdravstvenih ustanova u Kantonu Sarajevo (Bosna i Hercegovina), ministar zdravstva KS-a Haris Vranić kreće sa nenajavljenim posjetama ovim ustanovama, prenosi Anadolu Agency (AA).

“S obzirom da sam kao ministar zdravstva KS-a nadležan za kontrolu rada nad svim javno-zdravstvenim ustanovama u KS-u, uključujući i KCUS, u narednom periodu planiram posjetiti sve ustanove, koje se finansiraju iz sredstava Zavoda zdravstvenog osiguranja KS-a, da vidim kako rade, da uživo čujem od pacijenata njihove zamjerke i, najvažnije, da provjerim da li ustanove rade u skladu sa zakonom”, rekao je Vranić.

Kako je kazao, namjera je i da utvrdi stvarne potrebe svih javno-zdravstvenih ustanova za novom opremom koja bi se nabavila iz budžeta KS-a, kao i za neophodnim kadrom, a sve u skladu sa postojećim standardima i normativima Zavoda za javno zdravstvo KS-a.

“Naglašavam da posjete neće biti ranije najavljene, te molim sve menadžmente da bude na svojim radnim mjestima, u skladu sa odlukom o radnom vremenu”, dodao je Vranić.

Najnovije

- Oglas -

Povezani članci