33.3 C
Bosanska Krupa
Nedjelja, 20 Juna, 2021

Vlada KS omogućila retroaktivno umanjenje cijene boravka u vrtićima

Vlada Kantona Sarajevo danas je donijela Odluku o dopuni Odluke o umanjenju mjesečne cijene boravka djece u vrtićima, u slučaju potrebe za privremenim pojedinačnim odsustvom djece iz vrtića, odsustvom odgojno-obrazovne grupe djece ili obustave rada u pojedinim vrtićima zbog sprečavanja širenja zaraze izazvane virusom “Covid-19”, koja je stupila na snagu 19. aprila 2021. godine.

Vlada je dopunom ove Odluke omogućila retroaktivno umanjenje cijene boravka u vrtićima i to za period od 01. januara do 19. aprila 2021. godine, u pomenutim slučajevima, saopćeno je iz Kantona Sarajevo.

Roditelji čija djeca iz navedenih razloga u tom periodu nisu boravila u vrtićima, zahtjeve za korekciju cijena, odnosno refundiranje troškova, mogu dostaviti JU “Djeca Sarajeva”, čiji je Upravni odbor zadužen za realizaciju ove odluke.

U slučaju privremenog odsustva djece cijena cjelodnevnog boravka, po danu odsustva, umanjuje se za 7,30 KM, a najviše do 50 posto, dok se cijena poludnevnog boravka, po danu odsustva, umanjuje za 5,50 KM, a najviše do 50 posto.

Autor: Fena

Dodaj komentar:
- Oglas -

Najnovije

- Oglas -

Povezani članci