Đundić je, kako tvrde iz Ministarstva unutrašnjih poslova Srednjobosanskog kantona, bježao čak 18 kilometara u alkoholisanom stanju, prije nego je zaustavljen.

No, onda se desilo ono zbog čega se Milan i obratio medijima, to jeste policija ga je uhapsila, a kako tvrdi, sve to su učinili uz brutalne udarce.

“Već pri samom zaustavljanju i mom otvaranju vrata i izlasku došlo je do velike sile, upotrebe oružja, udarca u glavu nogom, mog izbacivanja iz auta, bacanja na pijesak, stavljanja lisica i u jednom trenutku i na nacionalnoj osnovi bez i jednog truna otpora”, govori Đundić.

Đundić vožnju neregistrovanog vozila i prekršaje iz naloga koji je tada i napravljen priznaje, ali tvrdi, nije bilo potrebe za fizičkim iživljavanjem i upotrebom tolike sile. Sve se, prema njegovim riječima, dešavalo oko 16 sati na glavnom putu i pred brojnim svjedocima, koji su, tvrdi, sve to i snimili telefonima.

Iz kantonalnog MUP-a u Travniku kažu da su Đundića koji je vozio “VW-Jeta” pokušali da zaustave u mjestu Marjanovići u Јajcu, nakon čega je, tvrde, pokušao da pobjegne.

“Prilikom kontrole ustanovljeno je da je vozač iz Mrkonjić Grada upravljao vozilom pod uticajem alkohola od 1,33 promila, vozilo je bilo neregistrovano, a na istom je postavljena registarska oznaka, koja pripada sasvim drugom vozilu”, navodi se u saopštenju MUP-a Srednjebosanskog kantona.

Ako smatra da je bilo prekomjerne upotrebe sile, kažu u policiji, Đundić treba da se obrati unutrašnjoj kontroli kantonalnog MUP-a.

On je s povredama glave, lica, leđa i nogu pregledan u Domu zdravlja u Mrkonjić Gradu, nakon čega su ljekari obavijestili policiju u Mrkonjić Gradu.

(Izvor: RTRS)

KOMENTARI:
Loading...