Vedran Mulabdić novoimenovani ministar unutrašnjih poslova Kantona Sarajevu u izjavi za Klix.ba je rekao kako će se u narednom periodu fokusirati na poboljšanje i održavanje sigurnosne situacije u KS-u.

“Svjestan sam odgovornosti koju sam dobio preuzimanjem pozicije ministra unutrašnjih poslova KS. Sve svoje kapacitet zajedno s uposlenicima MUP KS usmjerit ću na održavanje i poboljšanje sigurnosne situacije u gradu. Još uvijek je rano za spektukalarne izjave i obećanja. Za početak ću obići sve policijske i administrativne strukture u MUP-u, a tada ću se i upoznati s aktulenim problemima i dat ću sve da ih u što kraćem roku prevaziđemo i krenemo naprijed”, rekao je ministar Mulabdić.

Na pitanje da li će biti teško nastaviti koracima bivšeg ministra Ismira Juske, Mulabdić kaže da je on radio dobre stvari te da će se truditi da nastavi tamo gdje je on stao.

“U prvom planu potrebno je vratiti dostojanostvo i poštovanje i prema policiji”, zaključio je Vedran Mulabdić.

Podsjećamo, Mulabdić je kao kandidat Saveza za bolju budućnost (SBB) BiH, na jučerašnjoj sjednici Skupštine KS zvanično imenovan za novog ministra unutrašnjih poslova KS. On je na ovoj funkciji naslijedio Ismira Juska, također člana SBB-a, koji je postao novi ministar prometa i komunikacija BiH.

Mulabdić je rođen je 1976. godine u Sarajevu. Od 2004. do 2006. godine bio je zaposlen u MUP-u KS, a nekoliko godina radio je i kao zaštitar. Bio je angažiran kao stručni saradnik iz oblasti zaštite javnog reda u Sektoru za zaštitu granica i javnog reda u Ministarstvu sigurnosti BiH, gdje je zaposlen od 2006. godine. Od septembra 2005. do marta 2006. godine u Policijskoj akademiji na Vracama pohađao je Osnovnu policijsku obuku gdje je dobio čin mlađeg inspektora.

Mulabdić je dodatno bio koordinator Odbora za sigurnost izbora i to u izbornim procesima 2010., 2012. i 2014. godine.

KOMENTARI:
Loading...