5.5 C
Bosanska Krupa
Petak, 5 Marta, 2021

Važna obavijest u vezi pojave medvjeda na Ponijerima

Općinski štab civilne zaštite Kakanj kojim komanduje načelnik Mirnes Bajtarević uspostavio je svakodnevni kontakt s kakanjskim udruženjem lovaca kako bi se na adekvatan način reagiralo sa ciljem da se zaštite ljudi na Ponijerima i da se medvjed koji dolazi među vikendice bezbjedno udalji od Ponijera.

Lovci su već poduzeli mjere na način da su hranu za medvjeda ostavili duboko u šumi kako bi se medvjed odmakao od Ponijera, no problem prave pojedinci koji namjerno na Ponijerima ostavljaju hranu pa zbog toga prva mjera udaljavanja medvjeda s Ponijera zasad ne uspijeva.

Zato apelujemo da se ne ostavlja hrana za medvjeda.

Sljedeća mjera koja će se poduzeti, ukoliko prva mjera ne pokaže rezultat, je lovačka hajka koja će efektima buke medvjeda bezbjedno potisnuti u dubinu šume.

Medvjed se nalazi u zoni Spomenika prirode Tajan kojim upravljaju kantonalni organi, pa će od istih biti zatražena informacija da li realiziraju aktivnosti prehrane divljači u dubini šume i da li je izostanak takvih aktivnosti rezultirao pojavom medvjeda među vikendicama na Ponijerima, stoji u saopštenju Općine Kakanj.

Dodaj komentar:
- Oglas -

Najnovije

Povezani članci