9.1 C
Bosanska Krupa
Subota, 23 Oktobra, 2021

Vasić na Twitteru ismijava Hatidžu Mehmedović, Tužilaštvo i dalje ne reaguje

“Nešto nismo dobro izveli. Tvitovi nam idu u mitove, a mi u legende” – konstatovao je prije par dana duhovito na svom izuzetno posjećenom Twitter profilu Rajko Vasić, “slikar, skulptor, pisac, stranački ekspert i politički filozof”, kako sam sebe predstavlja.

Ne postoji nijedan jedini razlog zbog kojeg Rajko Vasić na društvenim mrežama ne može neometano i svakodnevno širiti govor mržnje prema svakome za koga on smatra da to zaslužuje. Nakon što je uoči obilježavanja 23. godišnjice genocida u Srebrenici, 11. jula, na Twitteru otvoreno zaprijetio novim genocidom, SNSD-ovac Vasić i dalje, slobodan kao ptica i u duhu demokratskih vrijednosti, iz dana u dan objavljuje komentare u kojima vrijeđa koga kod poželi.

Jedna od omiljenih Vasićevih tema ovih dana bila je smrt Hatidže Mehmedović, predsjednice Udruženja “Majke Srebrenice”.

– Srpska Liberalna Javnost žali Hatidžu. Ženu koju su iskoristili ko Mečku. Ta javnost bi bila sretna da se Srbima svake godine može prepisati neki Genocid. Ko lijekovi kod doktora – napisao je jučer Vasić na Twitteru.

Dan ranije, Vasić je napisao:

– I Gospođi Hatidže je Alija Izetbegović žrtvovao Mir za BiH.

Nije Rajko propustio da prokomentira ni stav predsjednice Skupštine Srbije Maje Gojković i drugih srbijanskih političara koji su redom osudili bljuvotine koje je o Hatidži Mehmedović napisala Vasićeva jaranica-tviterašica Vjerica Radeta.

– Neobjašnjivo je zašto se srpske p…. ovoliko boje Srebrenice. Gojković osudila stavove Radete povodom smrti Hatidže Mehmedović – iščuđava se Rajko.

Spomenuo je uvijek aktuelni Vasić na Twitteru i doček selektora hrvatske fudbalske reprezentacije Zlatka Dalića u Livnu, uz konstataciju da “ako se Dalić u Livnu nije izjasnio o preminuloj Gospođi Hatidže, to je Agresija”.

Iz Tužilaštva Bosne i Hercegovine i dalje nema informacija o tome da li će i kada Rajko Vasić biti saslušan zbog širenja mržnje na društvenim mrežama. Na taj upit jučer nam uopće nisu odgovorili, a kada smo im isto pitanje postavili 17. jula, odgovorili su nam da “vrše provjere”.

Moguće je da su istražitelji Tužilaštva odlučili primijeniti metodu višemjesečnog sistematičnog prikupljanja Vasićevih tvitova obojenih govorom mržnje, pa će ga saslušati tamo negdje oko Nove godine… Kako bilo, zahvaljujući Tužilaštvu Bosne i Hercegovine, Rajko Vasić može slobodno nastaviti tamo gdje je stao 11. jula.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!

Najnovije

- Oglas -

Povezani članci