13:49 Spasioci su pronašli tijelo Smailovića u Golfu koji je sletio u rijeku Fojnicu u mjestu Crvene Stijene, javlja reporter “Avaza” s lica mjesta.

13:46 Kako javlja reporter “Avaza” s lica mjesta, spasioci su upravo izvadili olupinu automobila za koju se sumnja da je Golf koji je sletio u rijeku Fojnicu.

11:35 Pronađena je olupina automobila za koju se sumnja da je Golf kojim je Smailović sletio u rijeku Fojnicu.

11:25 Potraga je počela oko 10.00 sati, a u njoj učestvuju članovi Rafting kluba Eko-Viking iz Visokog i članovi Profesionalne vatrogasne jedinice iz Visokog.

Zbog činjenice da MUP SBK nema svoju jedinicu za specijalnu podršku odnosno ronioce, te su na lice mjesta došli su i pripadnici specijalne jedinice ZDK.

11:14 Na regionalnom putu Visoko – Kiseljak u mjestu Crvene Stijene prekjučer je došlo do sudara dva vozila nakon čega je jedan automobil sletio u rijeku Fojnicu.

U automobilu koji je sletio u rijeku bile su dvije osobe od kojih je jedna ispala iz vozila.

Kako je za naš portal potvrđeno iz Operativnog centra MUP-a Srednjobosanskog kantona, u nesreći su sudjelovala vozila Golf 2 i Golf 4.

Golf 2 je nakon sudara sletio u korito rijeke Fojnice. Pripadnici policije SBK-a vršili potragu za vozačem i vozilom, ali je potraga tokom dana obustavljena zbog hladnoće.

U nesreći je povrijeđena jedna osoba inicijala A. A. (29), a Armin Smailović (19) koji je upravljao automobilom je nestao.

KOMENTARI:
Loading...