7.9 C
Bosanska Krupa
Petak, 5 Marta, 2021

Uskoro drive-in punkt za masovno testiranje na COVID-19

Vlada Kantona Sarajevo zaključkom je danas obavezala Zavod zdravstvenog osiguranja KS da pokrene proceduru nabavke opreme i odgovarajuće instalacije za formiranje i rad drive-in punkta za masovno testiranje građana na koronavirus, putem Razvojnog programa Ujedinjenih nacija (UNDP), prenosi Anadolu Agency (AA).

Javna ustanova Dom zdravlja dostavila je Vladi Kantona Sarajevo Plan organizacije i potrebne opreme za drive-in punkt, u skladu s dogovorom na sastanku, koji je održao premijer KS Edin Forto sa predstavnicima ministarstava zdravstva i saobraćaja, ZZO-a, Doma zdravlja, te Kantonalne uprave civilne zaštite i UNDP-a.

Vlada je zadužila Krizni štab Ministarstva zdravstva KS da pripremi Plan aktivnosti, mjera i standarda s ciljem stavljanja drive-in punkta za masovno testiranje građana na COVID-19 u funkciju u prvoj polovini februara.

Također, zadužila je Ministarstvo saobraćaja KS da za potrebe rada drive-in punkta obezbijedi adekvatnu lokaciju u centru grada sa svim pratećim saobraćajnim, mobilnim, telefonskim i elektro instalacijama, neophodnim za nesmetan rad drive-in punkta.

Dodaj komentar:
- Oglas -

Najnovije

Povezani članci