Agencija za nadzor nad tržištem Bosne i Hercegovine proteklih dana objavila je spisak nekoliko nesigurnih proizvoda koje je pronašla na našem tržištu i koje, ukoliko ih posjedujete, morate odmah prestati koristiti.

Kako su obavijestili, koturaljke Street Rock predstavljaju ozbiljan rizik od ozljede za korisnike jer se na njihovom zadnjem dijelu nalaze oštri rubovi. Proizvođač koturaljki je kineski Guang Wooden Industrial Co. Ltd, a uvoznik bihaćki EUROM TOYS BH d.o.o, koji je proizvod počeo povlačiti s tržišta.

„Preporučuje se potrošačima koji su kupili navedeni artikl, da isti odmah prestanu upotrebljavati i da ga vrate uvozniku ili na mjesto maloprodaje gdje su ga kupili“, piše Agencija.

Među opasnim proizvodima su i tzv. mišići za plivanje Hello Kitty, koje je iz Kine uvezao FIS Vitez.

„Sigurnosni nepovratni ventil nije u funkciji. Plutajuće pomagalo se ispuhuje i zadržava manje od 75 posto originalnog pritiska. Proizvod predstavlja rizik od utapanja korisnika“, upozoravaju iz Agencije.

Na spisku opasnih proizvoda nalazi se i dekoracija – umjetno voće naziva Angel de Rio, i to narandže, kruška i grožđe.

„Dekoracije voća predstavljaju rizik od gušenja jer izgledom podsjećaju na prehrambeni proizvod, te postoji mogućnost da ih potrošači, posebno djeca, ne razlikuju od prehrambenog proizvoda, stave u usta i progutaju što može prouzrokovati gušenje ili perforaciju probavnog trakta“, poručuju iz Agencije.

Ovaj proizvod također je porijeklom iz Kine, a sve ih je uvezao isti uvoznik Toy d.o.o. Mostar.

Tu su još i sklopiva stolica Piccolo, koju je uvezao banjalučki AGROMEHANIKA-KOMERC d.o.o, koja može ozbiljno ozlijediti korisnike, te zaštitna obuća Lushunda A8055 AK SBP koja „predstavlja ozbiljan rizik po zdravlje korisnika jer ne pruža zaštitu od udara i povreda“.

Također, odmah reagirajte i ako posjedujete jedan od ova dva bicikla: Dječiji bicikl MTB Good Bike 12 BMX (koji je uvezao FIS Vitez) te dječji bicikl BMX 12 plavi (koji je uvezao BIMACO d.o.o. Široki Brijeg).

Oba proizvoda mogu ozbiljno ozlijediti vaše dijete!

koturaljkehello_kittynarandzekruskegrozdjecipele (1)piccolobmxbmx1

KOMENTARI:
Loading...