27.5 C
Bosanska Krupa
Utorak, 22 Juna, 2021

Ukinut policijski sat u Federaciji BiH

Vlada Federacije BiH je na današnjoj sjednici usvojila prijedloge Kriznog štaba Ministarstva zdravstva FBiH te ukinula ograničenje kretanja, a koje je bilo na snazi od 23 do 5 sati.

Zbog povoljnije epidemiološke situacije u Federaciji, Krizni štab je u ponedjeljak predložio ublažavanje postojećih epidemiološko-restriktivnih mjera, kao i potpuno ukidanje policijskog sata u ovom entitetu.

Vlada je usvojila i prijedlog Kriznog štaba da se dozvoljena okupljanja na otvorenom povećaju na 70 ljudi, a u zatvorenom na 30 ljudi.

Podsjećamo, prema podacima Zavoda za javno zdravstvo FBiH, brojke novozaraženih u svim entitetima u konstantnom su padu, a sedmična incidenca je na zadovoljavajućem nivou.

Sedmodnevna incidenca na nivou Federacije iznosi 28 slučajeva na 100.000 stanovnika. Sedmodnevna incidenca iznad 50 slučajeva na 100.000 stanovnika zabilježena je u dva kantona: Hercegovačko- neretvanskom i Posavskom.

Također je predloženo da rad ugostiteljskih objekata definiraju kantonalni krizni štabovi, u skladu sa epidemiološkom situacijom.

Dodaj komentar:
- Oglas -

Najnovije

- Oglas -

Povezani članci