4.8 C
Bosanska Krupa
Utorak, 9 Marta, 2021

Uhvaćen s 292.500 kutija cigarete, vozač uhapšen

Pripadnici Uprave za indirektno oporezivanje BiH (UIO) spriječili su sinoć šverc velike količine cigareta iz Crne Gore u BiH.

Akcija pripadnika UIO BiH okončana je jutros, a o svemu je obaviješteno i Tužilaštvo BiH.

Radi se o jednoj od najvećih zapljena cigareta u posljednjih desetak godina. Kamion s švercovanom robom ušao je u BiH na graničnom prelazu Deleuša i pod pratnjom službenika dovezen u Sarajevo na pregled.

Prema nezvaničnim informacijama koje je objavio Dnevni avaz, cigarete su otkrivene putem specijalnog skenera, a pronađeno je više od 585 kartonskih kutija (292.500 paklica cigareta). Vozač kamiona je uhapšen.

Prema istom izvoru, vrijednost zaplijenjenih cigarate iznosi 1,6 miliona KM.

Ova informacija potvrđena je danas iz UIO BiH.

– Provodeći operativne aktivnosti na terenu službenici Uprave z indirektno oporezivanje izvršili su detaljan pregle teretnog motornog vozila u vlasništvu firme iz Crne Gore.Tom prilikom je otkriveno da se pokušalo prokrijumčariti 585 katrona (292.500 paklica cigareta), brenda Regina Red čija se tržišna vrijednost procjenjuje na 1.608.000,00 KM. Krijumčarene cigarete bile su namijenjene „crnom tržištu“ Evropske unije. Treteno motorno vozilo u kojem su pronađene krijumčarene cigarete je privremeno oduzeto jer je korišteno kao kao sredstvo izvršenja krivičnog djela, dok je lice inicijala K. M. lišeno – rečeno je iz Granične policije BiH.

Dodaj komentar:
- Oglas -

Najnovije

Povezani članci