U službene prostorije sarajevske policije jučer oko 17.10 sati pristupio je Č.M. iz Sarajeva i prijavio da su navedenog dana oko 16 sati, u hodniku objekta Cassino, koji se nalazi u objektu hotela Holiday, ulica Franca Lehara, općina Centar Sarajevo, četiri nepoznate osobe nad njim izvršile razbojništvo, javlja Avaz.ba.

Razbojnici su, prijeteći pištoljima, od njega oteli torbicu s novcem, mobilnim telefonom i prsten od bijelog zlata s dijamantom, a zatim pobjegli u nepoznatom pravcu.
Radeći na rasvjetljavanju ovog krivičnog djela, pomenutog dana oko 18.20 sati u ulici Zelenih beretki, općina Stari Grad Sarajevo, policajci su pronašli i uhapsili Mirzu Hatića (27) iz Sarajeva zbog sumnje da je počinio razbojništvo.

Obaviješten je tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a Hatić je predat u Odsjek za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

Policija radi na rasvjetljavanju i dokumentiranju kriminalnih aktivnosti navedenih osoba, kao identifikaciji i pronalasku ostalih izvršilaca.

KOMENTARI:
Loading...