20.6 C
Bosanska Krupa
Srijeda, 23 Juna, 2021

Uhapšen i vlasnik sarajevske firme “Panta Rei”

Pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo lišili su slobode dvije osobe zog sumnje da su počinile krivično djelo prevara u privrednom poslovanju.

“Dana 20.05.2021.godine u 17,15 sati, policijski službenici Odjeljenja za privredni kriminal – Sektora kriminalističke policije, Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo lišili su slobode lica: A.Đ., rođen 1990.godine u Sarajevu i B.B., rođen 1995. godine u Skoplju, nastanjeni u Sarajevu, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo iz člana 251. stav 3. KZ F BIH (Prevara u privrednom poslovanju)”.

Obaviješten je dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo..

“Isti su predati u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju navedenog krivičnog djela”, saopćili su iz MUP-a KS.

Bejtović je vlasnik firme Panta Rei, koja je prošle godine dovođena u vezu sa sumnjivom nabavkom zaštitnih maski. Prema nezvaničnim informacijama, njegovo jučerašnje hapšenje nema veze sa nabavkom maski, već sa krivotvorenjem određenih narudžbenica koje je Panta Rei razmjenjivala sa svojim poslovnim partnerima.

Dodaj komentar:
- Oglas -

Najnovije

- Oglas -

Povezani članci