35.6 C
Bosanska Krupa
Subota, 31 Jula, 2021

U protekla 24 sata u Kantonu Sarajevo pozitivne četiri osobe, preminulih nije bilo

- Oglas-

U protekla 24 sata u Kantonu Sarajevo su na koronavirus pozitivne četiri osobe od testiranih 508, naveli su iz Zavoda za javno zdravstvo KS, dok se od infekcije oporavilo devet osoba, a preminulih nije bilo.

Od zaraženih osoba dvije pripadaju porodičnim klasterima ili kontaktima s ranije zaraženim osobama, zbog čega su u samoizolaciji od ranije.

Trenutno je u KS hospitalizirano 29 pacijenata, i to na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu 12, a u Općoj bolnici “Prim.dr. Abdulah Nakaš” njih 19.

Nema pacijenata na respiratoru, a kiseoničku potporu disanju iznad 15 litara u minuti koristi jedna hospitalizirana osoba koja se trenutno liječi u Općoj bolnici.

U protekla 24 sata nije bilo otpuštenih pacijenata s bolničkog liječenja, a Kanton Sarajevo danas bilježi 168 aktivnih slučajeva Covid-19 infekcije.

U samoizolaciji se trenutno nalazi 868 osoba. Od početka pandemije u Kantonu Sarajevo je evidentirano ukupno 52.615 osoba zaraženih koronavirusom i 51.164 izliječene.

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo KS, u proteklih sedam dana, prosječan broj zaraženih je sedam, dok sedmična incidenca, odnosno broj oboljelih na 100.000 stanovnika, iznosi 11.

S obzirom na to da su utrošene sve raspoložive količine vakcina, proces imunizacije u Zetri je zaustavljen do sljedeće isporuke vakcina, saopćeno je iz Službe za protokol i pres Kantona Sarajevo.

Autor: Fena

Dodaj komentar:
- Oglas -

Najnovije

- Oglas -

Povezani članci