Porezna uprava Federacije Bosne i Hercegovine otvorila je mail adresukorupcija@fpu.gov.ba, na koju porezni obveznici mogu, anonimno, prijaviti ukoliko ih neki od službenika Porezne uprave ucjenjuje, iznuđuje novac od njih ili na bilo koji drugi način vrši pritisak, piše bh. novinska agencija Patria.

Portparolka Porezne uprave FBiH Adisa Hamzić rekla je Patriji da je ova mail adresa otvorena 19. januara. Bit će otvorena mjesec dana.

– Nakon natpisa medija da u Poreznoj upravi FBiH ima službenika koji su skloniti korupciji, otvorili smo mail adresu na koju poreski obveznici mogu prijaviti korupciju. Prijave moraju biti utemeljene, i sa dokazima. Svaku od prijava naše službe će uredno procesuirati – rekla je Hamzić.

Porezna uprava je ranije otvorila mail adrese na koje građani mogu prijaviti nepoštivanje poreznih zakona i druge koruptivne radnje. Te mail adrese su  sivaekonomija@fpu.gov.ba  i  primjedbe@fpu.gov.ba. Nepravilnosti građani mogu prijaviti i putem SMS broja 061 724 610 i putem besplatnog poziva 080 020 333, piše Patria.

 

Komentari: