24.4 C
Bosanska Krupa
Utorak, 15 Juna, 2021

U HNK-a počeo projekt “Jedan predmet – jedan udžbenik”

Ministarstvo obrazovanja, znanosti, kulture i sporta Hercegovačko-neretvanskog kantona (HNK) pokrenulo je projekt “Jedan predmet – jedan udžbenik” kojim će biti definiran spisak važećih udžbenika za naredno razdoblje, počevši od školske 2021./2022. godine.

Nastavno osoblje u procesu obrazovanja birat će jedan udžbenik za jedan predmet iz svog domena, a udžbenik s najvećim brojem glasova koristit će se u svim školama u skladu s nastavnim planom i programom.

“S obzirom na činjenicu da u školama postoji velika raznolikost korištenih udžbenika, što stvara mnoge nejasnoće nastavnicima i učenicima, a samim tim i roditeljima/starateljima, cilj ovog projekta je odabir kvalitetnih udžbenika za našu djecu, omogućavanje novčane uštede u budžeta roditelja/staratelja, razmjena i nasljeđivanje udžbenika, kao jednostavnija prohodnost učenika na području HNK”, kazali su za Fenu iz Ministarstva obrazovanja, znanosti, kulture i sporta HNK-a.

Ističu kako će nakon završetka projekta škole i roditelji pravovremeno biti obavješteni o popisu važećih udžbenika u narednom razdoblju čime će se izbjeći problem čekanja popisa važećih udžbenika do početka školske godine, što je bila dosadašnja praksa.

Dodaj komentar:
- Oglas -

Najnovije

- Oglas -

Povezani članci