U poplavi interent portala sve su češći i oni koji objavljuju satirične priče, ali nerijetko pokažu da je legislativa i uredba pisanja na portalima pod hitno potrebna Bosni i Hercegovini, piše novinska agencija Patria.

Da bi prikupili što više lajkova i zaradili preko Interneta ništa im nije sveto, a dokaz tome je i svojevrsno izrugivanje nani Fati Orlović koja godinama vodi pravnu bitku zbog nelegalno sagrađene crkve u njenom dvorištu. Naime, jedan portal objavio je „ekskluzivnu“ vijest u kojoj navodi da je danas srušena crkva u dvorištu nanae Fate, a da su snimci uzemirujući, piše novinska agencija Patria.

Naravno, pogađate na videu je reklama, a nikako, bilo kakvo rušenje!. Da stvar bude gore vijest su ilustrirali srušenom župnom crkvom u Škabrnji u Hrvatskoj.

Podsjećamo, u ljeto 1996. godine, u dvorištu povratnice Fate Orlović u Konjević Polju, bespravno je sagrađena pravoslavna crkva. Kada se nekoliko godina kasnije vratila iz izbjeglištva, započela je pravnu borbu za povrat svoje imovine. Nuđeni su joj milioni maraka da proda zemlju.

Verbalno su je, i fizički, napadali, a borba da nelegalno izgrađeni vjerski objekt bude uklonjen iz njenog dvorišta i danas traje, piše Patria.

KOMENTARI:
Loading...