Vožnja golfom “dvojkom” koja je trebala biti sasvim obično, rutinsko putovanje, za Dragomira Šabića (34), mještanina sela Tisovina kod Prijedora, pretvorila se prošle sedmice u nezaboravno iskustvo koje se ovih dana s ponekom šaljivom dosjetkom uveliko prepričava u ovom kraju.

Šabić kaže da je prošle sedmice u predvečerje krenuo prema obližnjoj Ljubiji. Na lokalnom putu poslije kraće vožnje ispred sebe je ugledao – medvjeda.

– Bio je na nekih 30-tak metara od auta. I da ne povjerujete, uspravljen na zadnjim nogama, pješačio kao čovjek. Smanjio sam brzinu na nekih 40-tak kilometara i dugim svjetlima, paleći ih i gaseći, pokušao da ga otjeram. U jednom trenutku spustio se na sve četiri i počeo brzo trčati. Bježao je tako nekih 250 do 300 metara, nakon čega je skrenuo s puta i nestao na njivama – priča Dragomir.

Sve vrijeme, koliko je trajalo „praćenje“, bio je spreman da se okrene, da gas i pobjegne u suprotnom pravcu.

-Da se okrenuo i krenuo prema meni, to bi i uradio. Znam da sam bio u autu, na sigurnom, al opet nije svejedno. Grdosija je to, viša od metra, baš krupna u ramenima, teška po mojoj procjeni sigurno 300 kilograma.

U selu se malo šale na ovu moju priču, ali siguran sam da nema tog junaka kojeg ova slika ne bi bar malo uplašila – kaže Dragomir i dodaje da medvjeda u Tisovini, čak i po pričama starijih mještana, nikad nije bilo.

Ovaj njegov s lokalnog puta po priči mještana dva sata ranije viđen je u blizini jednog domaćinstva.

Pod kruškom su ga ugledala djeca, desetogodišnji Vedran i njegova mlađa sestra Vedrana nako čega su uplašeni zvali majku Draganu Šabić koja nam je ispričala da se nezvan gost kratko zadržao na njivi, a potom otišao.

dragomir

Dragomir Šabić

Za šetnju medvjeda po ovom kraju znaju i u mjesnoj zajednici. Ante Čavlović, presjednik savjeta MZ Gornja Ravska kod Prijedora kaže da će ovih dana do grada kako bi od Lovačkog Udruženja potražio savjet šta da rade.

– Pošteno, strahujemo, ali ne možemo sami ništa, ni na svoju ruku. Neka lovci odluče šta će s njim – kazao je Čavlović.

KOMENTARI:
Loading...