Temperature u 07.00 sati: Bugojno, Kupres i Sanski Most -4 stepena, Drvar, Livno i Zenica -2, Goražde, Sarajevo i Tuzla -1, Ivan Sedlo 0, Bjelašnica i Stolac 3, Čapljina 4, Mostar 6, Gradačac 8 i Bihać 9 stepeni.

Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosio je 950 milibara, za 8 milibara je viši od normalnog i sporo raste.

U Bosni i Hercegovini danas se očekuje malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. U jutarnjim satima, u Bosni po kotlinama i uz riječne tokove magla ili niski oblaci. Vjetar, slab, uglavnom južni i jugozapadni. Najviša dnevna temperatura od 8 do 15 stepeni.

U Sarajevu malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. U jutarnjim satima, u kotlinskim dijelovima grada, s maglom ili niskim oblacima. Najviša dnevna temperatura oko 8 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH.

U BiH se jutros prometuje po suhim ili djelomično vlažnim i skliskim putevima, saopćeno je iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba BIHAMK).

Magla mjestimice smanjuje vidljivost na dionicama cesta uz riječne tokove i u kotlinama.

Dionicama cesta koje prolaze usjecima upozorava se na moguće odrone kamenja i zemlje na put.

Vozačima se savjetuje da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama. Na dionicama cesta gdje su u toku radovi prometuje se sporije, pa se vozači mole za oprezniju vožnju i poštivanje privremene regulacije prometa.

Zbog klizišta, potpuno je obustavljen promet na dionici M-4 Simin Han – Kalesija (u mjestu Babajići). Za vrijeme obustave, promet se preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava.

Na dionici M-18 Tuzla – Bijeljina u mjestu Požarnica, zbog klizišta promet se odvija usporeno jednim prometnim trakom. Zbog izvođenja radova na dionici M-14 Kostajnica – Dubica u mjestu Vrioci, promet je potpuno obustavljen. Za vrijeme obustave, promet se preusmjerava na privremenu obilaznicu u blizini.

Zbog odrona na dionici M-16 Jajce – Crna Rijeka (u mjestu Lučina), promet se odvija usporeno jednim prometnim trakom. Zbog izvođenja radova na dionici M-18 Tuzla – Bijeljina (u mjestu Seljublje), zabranjen je promet teretnih vozila preko 3,5 t.

Sporije odvijanje prometa zbog radova očekivati je na:
– M-4 Tuzla – Šićki Brod, Gračanica – Doboj (Brijesnica), Banja Luka – Čelinac (u mjestu
Vrbanja),
– M-6 Ljubuški – Čapljina,
– M-16 Jajce – Banja Luka (dionica Karanovac – Crna Rijeka),
– M-16.2 Jablanica – Pozor (na izlazu iz Prozora),
– M-17 u Konjicu (novi most), Doboj – Šešlije,
– R-425 Čapljina – Međugorje (Zvirovići).

Zbog radova na razminiranju terena u blizini prometnice mogući su povremeni zastoji tijekom dana na M-4 Doboj – Tuzla (u mjestu Stanić Rijeka).

Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja.

KOMENTARI:
Loading...