Muzaffer Čilek, turski biznismen bosanskog porijekla, donirao je u prošloj i ovoj godini za pogođene u poplavama i socijalno ugroženima u BiH, pomoć u vrijednosti većoj od milion KM.

Pored toga, ovih dana pomoć osnovnim namirnicama dostavlja se za 400 porodica u Doboju, a narodnoj kuhinji koja hranom snabdijeva siromašne stanovnike Doboja isporučeno je 16 tona brašna.

Od ukupno 20 šlepera pomoći, 15 šlepera se odnosi na dječiji namještaj za ugrožene od poplava, dok se u pet šlepera nalazila hrana i osnovne životne namirnice, pri čemu je oko 2.900 porodica dobilo pakete s hranom.

Pomoć je dijeljena širom BiH, svuda gdje je bila potrebna, od Olova i Maglaja, preko Šamaca i Doboja, pa do Odžaka, Orašja, Sapne i Sarajeva.

Muzaffer Čilek je vlasnik kompanije za proizvodnju dječijeg namještaja ”Čilek”, počasni konzul BiH u Turskoj te osnivač i predsjednik Fondacije BIGMEV. Čilek je potomak porodice Sikirić iz Fojnice, a trenutno živi u Istanbulu.

Čilek ulaže u razne sektore u Bosni i Hercegovini kao što su poljoprivreda, građevina, turizam i energetika. Putem Fondacije BIGMEV koju je osnovao razvija ekonomske, kulturne i naučne odnose između Bosne i Hercegovine i drugih zemalja.

KOMENTARI:
Loading...