-4.7 C
Bosanska Krupa
Subota, 16 Januara, 2021

Tegeltija nakon sastanka u Doboju: Nema novih mjera

Zoran Tegeltija, predsjedavajući Vijeća ministara BIH, nakon današnjeg sastanka u Doboju rekao je kako Bosna i Hercegovina neće uvoditi dodatne mjere koje bi značike ograničavanje kretanja građana i rada privrednih subjekata.

Kazao je da su aktuelne mjere dugoročne i predvidljive.

– Zaključak i stav – u BiH neće biti dodatnih mjera koje će značiti ograničavanje kretanja građana i rada subjekata. Procjena je takva da su mjere dovoljne i pod kontrolom drže situaciju sa COVID-19. Ne postoji potreba za značajnijim dodatnim mjerama – izjavio je Tegeltija.

On se zahvalio zdravstvenim radnicima na svemu što su uradili u proteklih devet mjeseci, ali je ponovio da je taj sektor pod pritiskom zbog velikog broja oboljelih.

– Naš zdravstveni sektor je pod pritiskom zbog velikog broja oboljelih, zdravstveni sektor je spreman da prihvati one kojima je potrebna zdravstvena njega – kazao je.

Komentirao je i nabavku vakcina.

– BiH je u procesu nabavka, mi smo izvršili nabavku 1.230.000 vakcina. Ona će biti do kraja prvog kvartala. BiH je sposobna i spreman platiti sve to što je potrebno – kazao je.

Dodaj komentar:
- Oglas -

Najnovije

Povezani članci