-0.8 C
Bosanska Krupa
Petak, 15 Januara, 2021

Tanović: SDA su koštale afere i kriminal u vlastitim redovima

S novoizabranim načelnikom općine Novo Sarajevo razgovarali smo o njegovim prvim potezima koje će učiniti čim i zvanično preuzme novu dužnost. Komentirao je uspjeh četvorke na izborima i poraz SDA, a otkrio nam je i šta će biti s njegovim angažmanom u Općoj bolnici „Prim. dr. Abdulah Nakaš“. 

– Već sam u nekoliko navrata rekao da će jedan od mojih prvih koraka biti uspostava efikasne javne uprave i usvajanje novih trendova u odnosima između građana i opštine.

Da se razumijemo, gomila je stvari koje zahtjevaju žurnu akciju, ali sam uvjeren da ću imati kvalitetnu podršku, kako novoizabranih vijećnika, tako i svih uposlenika opštine, kako bi se najbrže definisali najveći prioriteti.

Krenućemo odmah sa konkretnim akcijama na terenu i unutar same opštine. Godine 2015.  je posljednji put urađena revizija poslovanja opštine Novo Sarajevo i revizorsko mišljenje je tada bilo sa rezervom, što znači da sve informacije o finansijskom poslovanju adekvatno prikazane. Odmah ćemo poslati zahtjev za reviziju poslovanja Opštine, a ukoliko ne bude kapaciteta unutar domaćih revizorskih institucija, sigurno ćemo raspisati tender i uraditi vanjski audit sa nekom od respektabilnih svjetskih revizorskih kuća.

Dodaj komentar:
- Oglas -

Najnovije

Povezani članci