Pripadnici Oružanih snaga BiH vojnici Nermin Husanović, Džemo Bešić i Emir Suljić danas su u ranim jutarnjim satima na putu na posao spasili ženu koja je s automobilom sletjela u korito rijeke Jale.

Povodom jutrošnje akcije spašavanja žene iz rijeke Jale, pripadnik OS BiH vojnik I klase Džemo Bešić kazao je da su oko 7.30 sati, kada su krenuli na posao, na petlji Šićki Brod primijetili da je žena koja je upravljala vozilom ispred njih izgubila kontrolu nad vozilom i sletjela u nabujalu rijeku Jalu.

“Zaustavili smo naše vozilo i dvojica mojih kolega vojnici Emir Suljić i Nermin Husanović su se odmah uputili ka rijeci Jali u akciju spašavanja, dok sam ja ostao da nazovem hitnu pomoć. Kada su njih dvojica došli do auta, vidjeli su da je najveći problem u izduvnim gasovima koji su bili unutar auta, što je moglo ubrzo dovesti do gušenja”, prisjetio se Bešić.

Iz njihovog automobila je izvadio odvijač i španer (konopac za izvlačenje), nakon čega su oni razbili staklo na autu i izvukli ženu i njenu torbicu sa ličnim dokumentima.

“Žena nije bila teže povrijeđena, ali je bila u šoku. U međuvremenu je došla policija i hitna pomoć, koji su nakon naše akcije pružili dalju asistenciju. Sve je trajalo oko 10-ak minuta.

“Drago mi je što smo na ovaj način pokazali humanost, spremnost i obučenost pripadnika OS BiH”, skromno je kazao Bešić.

U akciji spašavanja žene iz rijeke Jale učestvovali su vojnik I klase Emir Suljić iz Brigade taktičke podrške OS BiH (oklopni bataljon), vojnik I klase Nermin Husanović iz Komande logistike (5.bataljon logističke podrške), vojnik I klase Džemo Bešić iz Komande logistike (5.bataljon logističke podrške).

KOMENTARI:
Loading...