Danas u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Vjetar slab, u Bosni istočnog i sjeveroistočnog smjera, a u Hercegovini južnog i jugozapadnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 7 i 12°C, na jugu i zapadu Hercegovine od 15 do 19°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 26 i 31°C, na jugu zemlje do 34°C. U utorak u Hercegovini pretežno sunčano. U Bosni prije podne pretežno sunčano vrijeme.

U dugoj polovini dana umjeren razvoj oblačnosti će usloviti slabe lokalne pljuskove. Vjetar u većem dijelu zemlje slab do umjerene jačine jugozapadnog smjera. U sjevernim i istočnim područjima Bosne slab vjetar istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 10 i 15°C, na jugu i zapadu Hercegovine od 17 do 21°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 27 i 31°C, na jugu i zapadu Hercegovine do 33°C. U srijedu u većem dijelu Hercegovine pretežno sunčano vrijeme.

U Bosni više sunčanog vremena prije podne. U drugoj polovini dana jači razvoj oblačnosti će usloviti pljuskove u Bosni i sjevernim područjima Hercegovine. Moguća je i grmljavina. Vjetar slab do umjerene jačine jugozapadnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 11 i 16°C, na jugu i zapadu Hercegovine od 17 do 21°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 26 i 30°C, na jugu i zapadu Hercegovine do 32°C.

KOMENTARI:
Loading...