U svoje i u ime Demokratske fronte želim ovim putem osuditi nasilje i ubistvo policajca počinjeno jučer u večernjim satima u Zvorniku. Ovaj napad uperen je protiv svih građana, Bošnjaka, Hrvata i Srba i dugoročno, protiv države Bosne i Hercegovine, kazao je Emir Suljagić, član Predsjedništva Demokratske fronte, prenosi Patria.

– Sve pozivam da se sa njim suočimo hladne glave i sa dužnim oprezom i pažnjom jer je terorizam naš zajednički neprijatelj. Onima koji ovaj događaj pokušavaju cinično iskoristiti za sticanje političkih poena, poručujemo da se suzdrže i da nauče lekcije iz nedavne prošlosti, kada je veliko nasilje započelo velikim riječima.

Na kraju, krajnje lično, želim da u svoje ime pošaljem poruku i onima koji traže opravdanje ili razumijevanje za napadača u njegovoj porodičnoj tragediji.

Desetine, vjerovatno stotine hiljada djece u ovoj zemlji ostali su bez roditelja u agresiji na našu zemlju i ogromna, dominantna većina nas je izabrala da uspomenu na svoje očeve i roditelje čuva i brani tako što smo se obrazovali, učili i napredovali, umjesto predavanjem jednoj za ovu zemlju stranoj ideologiji koja obožava smrt, poručuje Suljagić.

KOMENTARI:
Loading...