Član Predsjedništva Demokratske fronte Emir Suljagić reagirao je na komentar člana SDP BiH Bakira Hadžiomerovića koji je napisao na svom profilu na popularnom Facebooku, piše novinska agencija Patria.

Suljagićevu reakciju proslijeđenu redakciji Patrie prenosimo u cjelosti bez ikakve korekcije:

-Idući put kada Bakir Hadžiomerović odluči da javno progovori, neka prije toga donese dvije odluke. Prvo, u kojem svojstvu govori, jer više niko ne zna da li govori kao kandidat za Predsjedništvo, novinar, novinar “60 minuta” ili megafon Zlatka Lagumdžije.

Ali, mnogo važnije od toga, neka prije nego što počne tražiti trunku u tuđem oku, izvadi nekoliko balvana iz svog: neka objasni svoju ulogu u zataškavanju afere “Reket”, sistematsku šutnju na korupcijske skandale koji sežu u središte SDP-a, od namještanja tendera u BH Telecomu do navoda o kriminalu u izgradnju auto-puta na koridoru Vc.

Neka kaže nešto o prodaji viškova struje i kumovskom “rastaljivanju” Milorada Dodika i Lagumdžije oko ličnih karata. I neka na kraju, kada završi sa kriminalom, objasni zašto je šutio dok je Lagumdžija i rukovodstvo SDP-a koje je u potpunosti preživjelo pretvarao u podrepnu muhu Dodikove i politike Dragana Čovića: od Zakona o prebivalištu do Sporazuma o vrijednosti glasa. Znam ko nije šutio i znam da jedino iz tog razloga danas još uvijek možemo pričati o opstanku socijaldemokratije u ovoj zemlji.

SDP je odavno postao politička koroporacija, firma čija je jedina svrha bilo enormno bogaćenje nekolicine ljudi u vrhu te nekada socijaldemokratske stranke: Bakir Hadžiomerović je bio integralni dio tog projekta, poručuje Suljagić.

KOMENTARI:
Loading...