Dvadesetsedmogodišnji D.H. iz Gradačca priveden je zbog sumnje da je u mjestu Turić, kod Pelagićeva, silovao osamnaestogodišnju poznanicu P.Z., saznajemo od policijskih izvora.

Ovaj slučaj prijavljen je policiji u Modriči, nakon čega je provedena detaljna istraga, te je osumnjičeni pronađen i ispitan, a potom i pušten da se brani sa slobode.

Po nepotvrđenim informacijama, D.H. je djevojku silovao po povratku iz Gradačca, gdje su išli da popiju piće u jednom kafiću.

“On ju je silovao po povratku njenoj kući. Zaustavio je vozilo pored puta, na neosvijetljenom mjestu, a potom je izvadio nož i rekao da se skine, a potom ju je napastovao. Štaviše, prijetio je da će, ako ne pristane, upotrijebiti i pištolj”, otkrivaju policijski izvori.

Nakon svega, on je nju odvezao kući, a potom i otišao kao da se ništa nije ni dogodilo.

Klupko oko osumnjičenog počeo je da se odmotava nakon što je P.Z. za strahote koje je doživjela ispričala jednom od svojih prijatelja.

“Taj njen prijatelj je sve otkrio policiji. S ciljem da žrtva bude zaštićena, detalje, niti identitet nijednog lica ne možemo otkriti”, kazali su policijski izvori, koji ističu da je istragom pronađen niz dokaza.

Nezvanično se doznaje i da je D.H., tokom svog stravičnog pohoda, djevojku fotografisao mobilnim telefonom.

KOMENTARI:
Loading...