Kolegij Stranke za Bosnu i Hercegovinu je večeras održao sjednicu u cilju pripreme sjednice Predsjedništva S BiH na kojoj će biti razmatrana nova politička realnost u Federaciji BiH.

“Stranka za Bosnu i Hercegovinu je dala svoj doprinos u cilju stabilizacije političkih prilika u Federaciji BiH vezano za implementaciju evropske agende, a prije svega donošenja Zakona o radu”, kaže se u saopćenju Stranke za BiH.

U Stranci za BiH vjeruju da je to bio ključni trenutak kada se u Parlamentu F BiH odlučivalo da li će se krenuti u ispunjavanja zakona iz Agende ili će taj put biti blokiran.

“Stranka za Bosnu i Hercegovinu će i dalje nastaviti podržavati sve reformske zakone jer evropski put nema alternative”, stoji u saopćenju.

Sjednica Predsjedništva Stranke za BiH će biti održana tokom slijedeće sedmice kad će biti donesena konačna odluka o statusu Stranke za Bosnu I Hercegovinu u novoj parlamentarnoj većini na nivou Federcije BiH.

– See more at: http://vijesti.ba/clanak/281976/stranka-za-bih-sljedece-sedmice-cemo-odluciti-o-novoj-ponudi-sda#sthash.j5R5gs1q.dpuf

KOMENTARI:
Loading...