35.9 C
Bosanska Krupa
Srijeda, 23 Juna, 2021

Stranačka privatizacija grada na Savi

Da Savez nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) u Bosanskoj Gradišci, polako, ali sigurno, ide stopama republičkog nivoa kroz privatizaciju javnog sektora, govore najsvježiji podaci do kojih je došao naš portal, a koji se, između ostalog, ogledaju i u navodima da lokalni članovi SNSD-a Bosanska Gradiška i funkcioneri ovog grada preuzimaju objekte u gradu i razvijaju biznise u njima, ali i zapošljavaju stranački podobne ljude, odnosno svoje kandidate na nedavno završenim lokalnim izborima, piše Infoveza.

Prvi od istaknutih funkcionera je potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Denis Šulić, koji je, prema riječima lokalnog odbornika Radislava Dončića, jedan od pretendenata za zauzimanje ugostiteljskog lokala u novoizgrađenoj sportskoj dvorani “Arena Gradiška” i to zajedno sa Dušanom Ristićem, lokalnim odbornikom SNSD-a.

“Navodno se lokal priprema za potpredsjednika Skupštine Denisa Šulića i odbornika SNSD-a Dušana Ristića. Za Ristića postoje informacije da će zakupiti i teretanu u sklopu objekta”, rekao je Dončić i dodao da to nikako nije u redu i da su to sve stvari koje “idu preko veze”.

“Hobotnica SNSD-a u Bosanskoj Gradišci radi strašne stvari. Ovdje se niko nigdje ne može zaposliti dok načelnik opštine ne aminuje”, kritičan je Dončić.

Bivši predsjednik mladih SNSD-a Denis Šulić, kojeg smo kontaktirali, rekao nam je da njemu lično nije izdat nikakav prostor u dvorani.

“Nisam otvorio kafić, mogu vam dati kontakt odgovornih u dvorani ukoliko želite više informacija o slobodnim ili zauzetim prostorima“, kazao je Šulić.

Kontaktirali smo i “Arenu”, iz koje su nam poručili da je tačno da je Dušan Ristić prošao na tenderu za zakup ugostiteljskog objekta u pripremi, ali da Denis Šulić nije ni aplicirao na tenderu.

Slično je bilo i sa prostorom u Kulturnom centru Gradiška, gdje je nekada bio smješten kafe bar “Akademik”. Taj prostor su, nakon izbacivanja bivšeg gazde Akademika Zorana Kasagića, ušli članovi SNSD-a. Vlasnik novootvorenog lokala je Denis Šmitran, predsjednik mjesne zajednice Kruškik i istaknuti član SNSD-a Gradiška, koji je bio i na kandidatskoj listi tokom prethodnih lokalnih izbora.

“Kandidat za odbornika SNSD-a na prethodnim izborima Denis Šmitran je u sklopu Doma kulture dobio ugostiteljski objekat, koji je neposredno prije toga izuzet iz sklopa Doma kulture i dodijeljen gradskoj upravi na upravljanje“, pojašnjava opozicioni odbornik Dončić.

Poslovi za “botove”?

Kako stvari stoje, gradonačelnik Zoran Adžić je dobro disciplinovao i organizovao omladinu SNSD-a, pa su nakon uhljebljenja u javnim institucijama, čini se, mnogi od njih dobili zadatak da “botuju” na društvenim mrežama dajući podršku svojim, a omalovažavujući kolege iz drugih partija.

Tako su Jelena Lazić, zaposlena u Fondu PIO Gradiška, koja je takođe bila i na listi SNSD-a na nedavno održanim lokalnim izborima, i Dejan Janković, novinar JP “Radio Gradiška” (takođe bio na kandidatskoj listi SNSD-a Gradiška), krenuli u intenzivno komentarisanje mnoštva objava protiv ljudi koji nisu na političkoj strani na kojoj je i SNSD. Ni Janković ni Lazićeva nisu završili fakultete, ali ih to ne sprječava da dobijaju lukrativne poslove plaćene novcem poreskih obveznika.

Novinari našeg portala istražili su i načine zaposlenja Lazićeve i Jankovića.

Iz P.R. službe Fonda PIO odgovorili su nam da je Jelena Lazić iz Bosanske Gradiške zaposlena u Fondu za penzijsko i invalidsko osiguranje Republike Srpske, na neodređeno vrijeme od 01.10.2020. godine, na radnom mjestu stručni saradnik za upisnik i unos podataka. Navedeno radno mjesto je sa srednjom stručnom spremom.

“Prije zasnivanja radnog odnosa na neodređeno vrijeme bila je u nekoliko navrata angažovana, zbog objektivnih razloga, na određeno vrijeme na istom radnom mjestu. Na osnovu iskazanih potreba za popunu radnih mjesta konkurs za popunu upražnjenih radnih mjesta objavljen je 22.08.2020. godine u dnevnom glasilu Glas Srpske“, poručuju iz Fonda.

Dodaj komentar:
- Oglas -

Najnovije

- Oglas -

Povezani članci