5.8 C
Bosanska Krupa
Četvrtak, 4 Marta, 2021

Stočani više ne moraju u Mostar na kardiološki pregled

U novoizgrađenom objektu Doma zdravlja Stolac-Uzinovići danas je službeno počela s radom kardiološka ambulanta.

Ambulanta je opremljena po propisanim standardima i ispunjava sve kriterije, te posjeduje visokokvalitetne sofisticirane uređaje za pregled pacijenata.

Otvaranje ambulante je dio kontinuirane politike menadžmenta Doma zdravlja Stolac-Uzinovići koji već duže vrijeme rade na unapređenju uvjeta rada i kvalitete usluga prema svim građanima Stoca, priopćeno je iz te zdravstvene ustanove.

Dodaje se kako se radi o velikom napretku za Dom zdravlja Stolac-Uzinovići, koji je uspio približiti kardiologiju i učiniti ju dostupnom građanima Stoca i mještanima susjednih općina koji su za takav pregled ranije morali odlaziti u Mostar.

U kardiološkoj ambulanti nalazi se sva oprema za neinvazivni pregled srca, a ambulantu vodi dr. Alis Boloban, specijalista interne medicine, subspecijalista kardiolog.

Kardiologija je grana medicine koja se bavi bolestima srca i krvnih žila. Bolesti srca i krvnih žila pripadaju u najčešće bolesti današnjice, stoga su prevencija, pravovremena dijagnostika i adekvatno liječenje od velikog značaja.

Autor: Fena


Dodaj komentar:
- Oglas -

Najnovije

Povezani članci