31.3 C
Bosanska Krupa
Nedjelja, 20 Juna, 2021

Srednja škola u Konjicu dobila robotičku opremu

U povodu Dana Općine Konjic, konjički načelnik Osman Ćatić u ponedjeljak je posjetio Srednju školu Konjic i tom prilikom uručio nagradu Elektrotehničkoj školi, smjer informacione tehnologije, u vidu robotičke opreme koja je potrebna za odvijanje praktične nastave, vježbe i učešče na robotičkim takmičenjima.

Naime, početkom tekuće godine ekipa ove škole osvojila je nagradu za najkorisniji projekat na robotičkom takmičenju pod nazivom “Budućnost se dešava sada” koje je održano u sklopu Prve međunarodne robotička konferencija u Bosni i Hercegovini, a u organizaciji CERIT-a.

Prilikom prijema koji je tim povodom bio organizovan za učenike, načelnik Ćatić najavio je punu podršku Srednjoj školi Konjic u opremanju kabineta kako bi učenici mogli da se na adekvatan način pripremaju za naredna robotička takmičenja, uče i ostvaruju uspjehe, što je danas i realizovano, navode iz Općine Konjic.

– Čestitam učenicima i profesorima i zahvaljujem na trudu i zalaganju koje ulažete u svoje znanje i vještine i to na pravilan način prezentujete na zadovoljstvo škole i grada – kazao je tom prilikom načelnik Ćatić naglašavajući kako će i u budućnosti sve njihove aktivnosti biti prepoznate i na pravi način nagrađene.

Zahvalu na uručenoj nagradi uputila je direktorica konjičke Srednje škole Enisa Karkelja.

– Hvala načelniku i Općini Konjic na nagradi koja je za nas veoma značajna jer smo ovim robotičkim setovima upotpunili nastavna sredstva za odvijanje praktične nastave za učenike Elektrotehničke škole – kazala je direktorica.

Uime učenika na posjeti i nagradi zahvalili su Adi Krnjić i Medina Čolak, a uime profesora Hikmet Trnka, koji je naglasio kako Elektrotehnička škola u Konjicu egzistira 40 godina te da njeni učenici decenijama ostvaruju i pokazuju izuzetne rezultate.

Autor: Fena

Dodaj komentar:
- Oglas -

Najnovije

- Oglas -

Povezani članci