Brojne zvanice, bosanskohercegovačke ali i one regionalne, večeras su u Sarajevu prisustvovale gala zabavi Grupacije “Avaz” pod nazivom “Azra Silver Night”.

Crvenim tepihom u “Avaz Twist Toweru” prodefilirale su neke od najpoznatijih estradnih zvijezda s ovih prostora iz raznih društvenih sfera i uživale u magičnoj noći koja je obogatila Sarajevo još jednim eventom koji će se dugo pamtiti.

Između ostalog, večerašnjoj manifestaciji prisustvovali su Lepa Brena, Halid Bešlić, Emina Jahović – Sandal, Tereza Kesovija, Željko Bebek, Goca Tržan, Massimo Savić i ostali…

Pokazatelj uspjeha

Na početku gala zabave, prisutne goste je pozdravila Amela Keserović, glavna i odgovorna urednica magazina “Azra”.

– Prošle godine, magazin “Azra” je obilježio izlazak 1.000 broja. Bila je to činjenica koja nas je obavezala da u godini, koja je pred nama, nastavimo uspješnu „Azrinu“ priču. Ova noć, ali i povjerenje čitatelja, pokazatelj su da smo uspjeli u tome – kazala je Keserović.

Lepa Brena je, po dolasku na ovu manifestaciju, kazala kako se osjeća divno u Sarajevu.

– “Azri” bih poželjela najveći uspjeh koji se može poželjeti. To je jedna uspješna medijska kuća i svako ko na jednom mjestu okupi sve najpoznatije ličnosti, koje su vrijedne poštovanja i koje su napravile nešto u životu, uspjeli su. Osjećam se predivno – kazala je Lepa Brena.

Među prvim gostima, koji je prošetao crvenim tepihom na večerašnjoj manifestaciji, je zvijezda Halid Bešlić. U izjavi za naš portal, on je kazao:

– Azra je ozbiljna novina i dokaz da se s ozbiljnom novinom može imati tiraž, a ne žutilom. Dobroj priči nikad nema kraja. Tiraži takvih novina, koje promovišu žutilo, su u padu, dok kod Azre uvijek raste.

Ozbiljna novina i ljubav prema Sarajevu

Nekadašnji pjevač Bijelog dugmeta Željko Bebek kazao je kako se u Sarajevu uvijek osjeća odlično i sretno.

– Rođen sam, odrastao u Sarajevu i svaki dolazak ovdje je podsjećanje na lijepa vremena. Na djetinjstvo koje smo proveli, mladost i početak jedne velike karijere koju smo Goran i ja napravili. Sarajevo je uvijek na istom mjesto s istim ljudima i uvijek je lijepo doći ovdje – rekao je Bebek.

Pjevačica Tereza Kesovija, po dolasku na manifestaciju “Azra Silver Night”, kazala je kako se u glavnom gradu BiH uvijek osjeća lijepo.

– Uvijek se u Sarajevu osjećam odlično. Jako puno stvari me veže za Sarajevo, jer prva pomoć, koja je stigla mom Dubrovniku u ratu, bila je iz Sarajeva. To je jedan od najvećih razloga što volim Sarajevo. Ovdje uživam i dok god budem živa voljet ću ga, jer je to takav grad – kazala je Kesovija.

Massimo Savić kazao je, po dolasku na crven tepih, kako mu tlo leti ispod nogu od energije koju Sarajevo ima.

Starojugoslavenski duh

Pjevačica Goca Tržan je kazala kako se u Sarajevu osjeća kao domaća.

– Sarajevo je mjesto koje okuplja cijelu Jugoslaviju, za razliku od Zagreba, koji okuplja svoju estradu, Beograd najčešće okuplja svoju, bosansku i crnogorsku, a Sarajevo je zadržalo taj starojugoslovenski duh i sve nas podjednako voli – kazala je Goca Tržan.

Cijela manifestacija završila je spektakularnim vatrometom s “Avaz Twist Towera”, najviše zgrade u regionu.

Avaz.ba

KOMENTARI:
Loading...