31.3 C
Bosanska Krupa
Nedjelja, 20 Juna, 2021

Skupština KS potvrdila imenovanja: Tri nova ministra u kantonalnoj Vladivlada ks

Skupština Kantona Sarajevo sinoć je na sjednici potvrdila imenovanje tri ministra u Vladi KS, i to: Melike Husić-Mehmedović kao ministrice nauke, visokog obrazovanja i mladih, Naide Hota-Muminović kao ministrice za odgoj i obrazovanje i Envera Hadžiahmetovića kao ministra komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo.

Potvrđivanju imenovanja navedenih ministara prethodio je zahtjev premijera Kantona Sarajevo Edina Forte kojim se tražio da Skupština provede proceduru i potvrdi spomenute ministre obzirom na, kako je naznačeno u zahtjevu, nejasan statusa imenovanih ministara, zbog presude Ustavnog suda FBiH kojom su Izmjene i dopune Zakona o organizaciji i djelokrugu organa uprave i upravnih organizacija proglašene neustavnim, a na osnovu kojeg su tada imenovani ovi ministri, saopćeno je iz Službe za protokol i press Kantona Sarajevo.

Isti Zakon Skupština je ponovno donijela 7. aprila 2021. godine, a sinoć je potvrdila i tri spomenuta ministra na njihove funkcije.

Zastupnici su potom raspravljali o Izvještaju o radu i finansijskom poslovanju Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu za 2019. godinu koji Skupština Kantona Sarajevo nije usvojila.

Zasjedanje Skupštine je nakon ove tačke dnevnog reda prekinuto, a javnost će o tačnom terminu njegovog nastavka biti blagovremeno obavještena, navodi se..

Autor: Fena

Dodaj komentar:
- Oglas -

Najnovije

- Oglas -

Povezani članci