Održana je sjednica UO UKCS-a na kojoj su razmatrane pristigle kandidature za poziciju direktora najvećeg kliničkog centra u BiH, piše bh. novinska agencija Patria.

Na razgovor je došla i Sebija Izetbegović, koja je i izabrana za direktoricu UKCS-a.

Podsjećamo, UO imenovan je u novembru 2015. godine koji je imao za cilj smijeniti tadašnjeg direktora Rusmira Mesihovića, ali je on sam početkom decembra podnio ostavku zbog strahovitog pritiska. Nakon ostavke, UO UKCS imenovao je Harisa Tanovića za v.d. direktora UKCS-a do završetka konkursne procedure.

Već dva puta ova pozicija izmiče iz ruku Sebiji Izetbegović koja je bila na čelu Opće bolnice “Prim. dr. Abdulah Nakaš”, ali ovog puta Izetbegović ima podršku UO gdje je većina njenih prijatelja i poznanika.

U Upravni odbor UKCS-a Vlada FBiH privremeno na tri mjeseca imenovala je Jasmina Kapetanovića (predsjednik), Gorana Stojkanovića, Benjamina Kulovca, Amera Ovčinu, Ferihu Ćatibušić, Samira Muminovića, Sulejmana Muminović, Nusreta Popovića, Dragana Salomona (odustao, a umjesto njega ušao Dalibor Kolak), Amru Karić i Almu Pehlić (članovi).

KOMENTARI:
Loading...