Na današnjoj sjednici Predsjedništva SDA donesena je odluka ukidanja javnog ukora Šemsudinu Mehmedoviću, zastupniku u Predstavničkom domu PS BiH i čelniku OO SDA Tešanj koja je izrečena u aprilu ove godine.

Predsjednik SDA Bakir Izetbegović odgovarajući na pitanje novinara Patrije da li to znači da zastupnik Mehmedović ostaje dio Kluba SDA u PD PS BiH dao je zanimljiv odgovor:

– Cijelo vrijeme je to ostao. Nikada nije ni napustio taj klub, naravno – kazao je Izetbegović.

Podsjećamo, Predsjedništva SDA 24. aprila je izreklo javni ukor Mehmedoviću, a iz SDA su izbačeni Senad Šepić, Salko Sokolović i Sadik Ahmetović zbog glasanja suprotno od Kluba SDA o zakonu o akcizama.

Mehmedović je mudro odigrao tvrdeći da će djelovati po sopstvenoj savjesti i neće se priklanjati Nezavisnom bloku u Parlamentu BiH. S druge strane, vrh SDA nije mogao ignorisati činjenicu da Mehmedović ima bezuslovnu podršku SDA Tešanj. Izetbegović je ranije kazao da cijeni da se neće ponoviti nesporazumi s Mehmedovićem.

Mehmedović je ranije poručio da je uvrijeđen javnim ukorom, a u reakciji nakon što je saznao da je ukor povučen kazao je da je Predsjedništvo SDA očigledno ispravilo grešku koju je napravilo.

– Bilo je krajnje vrijeme da Predsjedništvo SDA donese takvu odluku – kazao je Mehmedović za Patriju.

KOMENTARI:
Loading...