Centralnoj izbornoj komisiji, prijavu za ovjeru učešća na lokalnim izborima u BiH koji će biti održani 2. oktobra, danas je predao i Savez za bolju budućnost BiH, saopćeno je iz ove stranke prenosi novinska agencija Patria.

Damir Arnaut, potpredsjednik SBB-a, kazao je novinarima nakon predaje prijave da će SBB na izborima u gotovo 82 općine izaći u koaliciji s SDA.

– To će biti izuzetno jaka koalicija, najjača u historiji ove države i očekujemo da ona odnese apsolutnu pobjedu na lokalnim izborima, kada su u pitanju kako načelnici, tako i općinska vijeća, barem u jednom ogromnom dijelu FBiH – rekao je Arnaut.

Prema njegovim riječima, SBB će u koaliciji sa SDA izaći na izbore i za skupštine opština i gradova i u RS-u. Ove dvije stranke, podsjetio je, podržat će i zajedničkog kandidata za načelnika Srebrenice.

– I u RS-u očekujemo još bolji rezultat nego na prethodnim izborima. Što se tiče Srebrenice, SBB i SDA i u tom slučaju podržat će zajedničkog kandidata Ćamila Durakovića – kazao je Arnaut.

Istakao je da o imenima drugih kandidata ne može govoriti prije nego što ona budu u zakonom propisanom roku dostavljena Centralnoj izbornoj komisiji, te da će o tome govoriti “kada dođe vrijeme”, stoji u saopćenju.

KOMENTARI:
Loading...