Uhapšena je jedna osoba koja je osumnjičena za jučerašnje ubistvo u sarajevskom naselju Mojmilo, potvrđeno je za agenciju Patria iz MUP-a Kantona Sarajevo.

Podsjećamo, jučer je u 16.08 sati, Adnan Salčin sin ratnog komandanta Ramiza Salčina ubijen na raskrsnici ulica Hermana Gmajnera i X transverzala, kod SOS Dječijeg sela na Mojmilu od strane NN lica. Kako je jučer za Patriu ispričala djevojka nastradalog mladića, drugi automobil zaustavio se pored njegovog i tada su ispalili dva metka u nesretnog mladića. Navodno je riječ o tamnoplavom golfu 3.

Izlaskom na lice mjesta, policijski službenici su zatekli zaustavljeno putničko motorno vozlilo marke Lancia, italijanskih reg. oznaka u kojem je na mjestu vozača zatečeno lice S.A., rođen 1989.godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen, koji nije davao znakove života.

Od strane ljekara Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo, konstatovana je smrt istog. Uviđaj su obavili tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, policijski službenici MUP-a Kantona Sarajevo i ovlašteni sudski vještak medicinske struke. Tijelo preminulog je vozilom KJKP Pokop prevezeno u prosekturu Bare, gdje će po nalaogu tužioca biti izvršena obdukcija.

KOMENTARI:
Loading...