3.4 C
Bosanska Krupa
Utorak, 19 Januara, 2021

Ruski ambasador: Dodik i Čović glasnici svojih naroda, žal što nema Izetbegovića

Ruski ambasador u Ujedinjenim nacijama Vasilij Nebenzja izrazio je nadu da će sastanak ambasadora zemalja članica Vijeća sigurnosti UN-a, povodom 25 godina od potpisivanja Dejtonskog mirovnog sporauma, dokazati da je ovaj sporazum osnova mira i stabilnosti.

On se nada da će ovaj susret pomoći konstruktivnom i otvorenom dijalogu.

– Pozvali smo predstavnike tri glavne partije, nažalost, predstavnik jedne političke partije Bakir Izetbegović odlučio je da ne prisustvuje sastanku, ali nam je drago što je poslao pismo. Nismo ni na koji način namjeravali da umanjimo važnost Predsjedništva BiH, ali format ovog susreta dopušta nam da pozovemo i nezvanične predstavnike – rekao je Nebenzja na početku sastanka, koji je organizovan na njegovu inicijativu.

On je istakao da glasove predsjednika SNSD-a Milorada Dodika i HDZ-a BiH Dragana Čovića, koji učestvuju na sastanku, žele čuti, jer “oni kao vođe političkih stranaka predstavljaju glasove naroda”.

Izetbegović je pisanim putem odbio da prisustvuje jer smatra da su trebali biti pozvani članovi Predsjedništva Bosne i Hercegovine, a ne lideri stranaka.

Dodaj komentar:
- Oglas -

Najnovije

Povezani članci