Bosna i Hercegovina

Rezolucija SNSD-a ozbiljan pokušaj vraćanja ratnih dešavanja na teritoriju BiH

Sejfudin Tokić predsjednik Bošnjačkog pokreta za ravnopravnost naroda povodom najave donošenja rezolucije o tzv. samostalnoj RS na saboru SNSD-a dao je sljedeću izjavu za javnost:

Ovakvo djelovanje SNSD-a predstavlja ozbiljan pokušaj vraćanja ratnih dešavanja na teritorij BiH i na takav način bi morao biti tretiran od strane OHR-a , svih državnih organa te posebno predstavnika bošnjačkog naroda i svih patriota u političkom životu BiH.Ova najava ima sve karakteristike iste matrice po kojoj je izvedena agresija na BiH 1992 godine i izvršen genocid i najveći zločin u novijoj historiji evropskog kontinenta.

Mi nemamo pravo na novu političku naivnost i minimiziranje ovih pretnji pogotovo imajući u vidu da su pripadnici bošnjačkog naroda već kontinuirano izloženi drastičnoj diskriminaciji te nasilnoj srbizaciji i pravoslavizaciji od iste četničke politike koju danas propagira SNSD.

Donošenje rezolucije o tzv. slobodnoj i samostalnoj RS za sve pripadnike bošnjačkog naroda , ma gdje živjeli na zemaljskoj kugli , mora biti početak jedinstvenog, bezkompromisnog djelovanja na proglašenju novog ustava BiH i ukidanje ovakve genocidom nastale RS. Ukoliko međunarodne institucije zadužene za provođenje mirovnog sporazuma ne reguju na ovakvu politiku vladajuće oligarhije manjeg BH entiteta, bošnjački narod stiče legitimno pravo da u ime svoje zaštite i zaštite države BiH poduzme sve raspoložive mjere i aktivnosti na ukidanju RS-a i očuvanju države BiH.​

Bošnjački pokret poziva sve prominentne pripadnike bošnjačkog naroda i patriote BiH
da međusobne rasprave i nesuglasice koje nemaju karakter suštinskih pitanja opstanka države BiH zaustave i jedinstveno djeluju u sprečavanju ovog i sličnih ataka na mir i državu BiH.

KOMENTARI:
Loading...