Razvojna agencija za Hercegovinu (REDAH) aktivno se bavi promocijom i potporom jačanju ženskog poduzetništva i zapošljavanja žena te priprema nove projekte koje planira kandidirati za financiranje različitim razvojnim fondovima.

Kako je priopćeno iz REDAH-a, trenutačno provode dva projekta potpore ženama u biznisu i zapošljavanju žena koji se financiraju u suradnji s donatorima i partnerima.

Jedan od njih je projekt “Women in Progress” čija je svrha poboljšanje statusa žena i jačanje njihove pozicije u razvoju poslovnog okružja u Bosni i Hercegovini. Ovaj projekt financira Veleposlanstvo Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini, u okviru Fonda za potporu osnaživanju žena, a partner u projektu je Udruga poduzetnica “One”.

Svrha projekta je stimulirati žene u pokretanju novih poslovnih subjekata te su nakon održanih edukacija izabrane najbolje poslovne ideje kojima je dodijeljena grant financijska potpora za razvoj poslovne ideje.

Drugi aktualni projekt je “Žene i održivi razvitak – mogućnosti zapošljavanja” koji se provodi u partnerstvu s Organizacijom za održivi razvoj “Odraz” iz Zagreba, a financira ga Ministarstvo vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske kroz program Razvojna suradnja.

Pored ovih projekata REDAH trenutačno radi na pripremi novih projekata čija je svrha aktivnija potpora uključivanju žena u poduzetničke i poslovne pothvate te u suradnji s partnerima i općinama planira ih kandidirati na buduće otvorene fondove.

Kroz ove se projekte želi stimulirati brži ekonomski razvitak Hercegovine i gospodarstva u Hercegovini te omogućiti zapošljavanje i gospodarski rast u cjelini, stoji u priopćenju.

KOMENTARI:
Loading...