Neka se oni prepucavaju međusobno, mi više nemamo šta čekati, u srijedu u 7.30 sati okupljamo se i u 8.00 sati krećemo prema granici

Nakon što danas nisu postigli dogovor sa vlastima Tuzlanskog kantona, radnici Fabrike obuće “Aida” iz Tuzle najavili su da će u srijedu, 24. decembra, organizovano napustiti BiH.

Zamjenik predsjednika Sindikata Fabrike “Aida” Hasan Užičanin rekao je da se, iako su tražili dolazak poslanika Skupštine Tuzlanskog kantona, radnicima obratio samo predsjednik Kluba Demokratskog fronta u Kantonalnoj skupštini Sabit Zekan, koji im je rekao da, “zbog nepostizanja dogovora sa predstavnicima Stranke demokratske akcije, još nije moguće formirati Skupštinu”.

U grupi koja protestuje su radnici Fabrike obuće “Aida”, Fabrike deterdženata “Dita” i Livnice čelika iz Tuzle

“Neka se oni prepucavaju međusobno, mi više nemamo šta čekati, u srijedu u 7.30 sati  okupljamo se i u 8.00 sati  krećemo prema granici da napustimo ovu zemlju”, rekao je Užičanin.

Oko pedesetak radnika propalih tuzlanskih firmi okupilo se danas ispred zgrade u koju je smještena Skupština Tuzlanskog kantona, tražeći da se hitno pozovu svi poslanici da bi raspravljali o radničkim problemima, javili su federalni mediji.

U grupi koja protestuje su radnici Fabrike obuće “Aida”, Fabrike deterdženata “Dita” i Livnice čelika iz Tuzle.

Nakon okupljanja ispred zgrade Kantonalne skupštine, radnici su se uputili pred zgradu Vlade Tuzlanskog kantona, gdje su predstavnici “Aide” razgovarali sa resornim ministrom i dobili odgovor da kantonalna vlada, odnosno nadležno ministarstvo nema ingerencije za rješavanje njihovih problema.

KOMENTARI:
Loading...