Šef Kluba zatupnika SBB-a u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH Nasir Beganović najavio je da će na današnjoj sjednici ovoga doma on i njegove kolege biti suzdržane po svakoj tački dnevnog reda, piše novinska agencija Patria.

U izjavi za novinsku agenciju Patria Beganović kaže da se ovaj „tihi bojkot“ odnosi samo na današnju sjednicu, te da nije riječ ni o kakvom raskidanju koalicije sa SDA.

SBB-ovom suzdržanošću, danas u Predstavničkom domu nema parlamentarne većine za usvajanje zakona ili odluka.

-Jednostavno, želimo svima da skrenem pažnju na montirani politički proces koji se vodi na Sudu BiH protiv našeg predsjednika Fahrudina Radončića. Tu je i pritisak kada je Radončić prebačen u bolnicu, a potom je neko bez znanja Suda BiH, u ime Tužilaštva BiH istraživao ljekare na Koševu. Pitamo se ko to želi da praktično provede tihi atentat na predsjednika SBB-a?, kaže Beganović i nastavlja:

– Pitamo se da li sve ovo rade dvojica trojica rođaka koji imaju nezajažljive porodične ambicije da dugoročno preuzmu kontrolu nad Bošnjacima bez ličnog izlaska na izbore? Jedna porodica i složna braća sigurno to žele, ali je ovo uvod i u mnogo opasniju proizvodnju haosa, podjele bošnjaka, možda i Mostara ili BiH.

Tri rođaka – Denis Zvizdić, Aljoša i Dubravko Čampara, možda i nisu problem, ali tri eventualna entiteta, Boga mi jesu.

KOMENTARI:
Loading...