21:00

Pronađeno je tijelo rudara Nermina Šehića koji je danas u podne ostao zarobljen u jami Omazići Rudnika mrkog uglja (RMU) Banovići, iza njega su ostali supruga i dvoje djece. Tijelo stradalog rudara bit će prevezeno u Komemorativni centar Tuzla po nalogu kantonalnog tužioca. Spasilačke ekipe satima su otkopavale zemlju koja se sručila na nesretnog rudara.

18:30

Još uvijek traje potraga za tijelom rudara koji je ostao zatrpan u jami Omazići RMU Banovići, a kako je potvrdio Ibrahim Lapandić, tehnički direktor u Rudniku mrkog uglja Banovići nesreća se dogodila u 12 sati.

– Oko 12 sati došlo je do prelamanja krova prilikom pripreme za izradu prostorije za mehanizovano čelo. Radilo je 10 rudara, a vidjevši da krov popušta, uspjeli su se izvući svi osim rukovodioca mašinom koji je ostao i pokušao spasiti mašinu. Nije se na vrijeme mogao izvući i neizvjesno je šta se s njim dogodilo – rekao je Lapandić.

15:50

U jami Omazići Rudnika mrkog uglja Banovići došlo je do nesreće u kojoj je jedan rudar ostao zatrpan, a na licu mjesta su spasilačke čete potvrđeno je za Patriju iz RMU Banovići.

Kako saznajemo, smjena rudara izlazila je iz jame, a jedan od njih se vratio da provjeri nešto te je ostao zatrpan.

Nesreća se dogodila na jednom od pripremnih gradilišta. Otkopavanje količine zemljišta potrajat će duboko do u noć te je otežana potraga za tijelom unesrećenog rudara.

Ostali rudari su u šoku, te nisu u stanju davati izjave.

KOMENTARI:
Loading...