8.4 C
Bosanska Krupa
Četvrtak, 25 Februara, 2021

Pripadnici OSBiH završili inžinjerijske radove u vezi s uređenjem kampa “Lipa”

U skladu sa Odlukom Predsjedništva Bosne i Hercegovine, pripadnici Inžinjerijskog bataljona Brigade taktičke podrške Oružanih snaga Bosne i Hercegovine (OSBiH) završili su danas inžinjerijske radove za uspostavljanje kontejnerskog naselja za smještaj migranata u kampu „Lipa“ kod Bihaća.

Završeni su radovi na izgradnji prilaznog puta za postavljanje kontejnerskog naselja u kampu ,,Lipa” u Bihaću, radovi na propustima za otpadne vode i kišnicu, inžinjerijski je uređen plato ispred kampa, a sve je to nasuto posipnim materijalom i uredno inžinjerijski pripremljeno, saopćeno je iz Ministarstva odbrane BiH.

Radovi su trajali od 3. do 9. februara 2021. godine. Osim ljudstva, od inžinjerijskih mašina je bilo angažovano – pet kamiona kipera, te po jedan valjak, greder i kopač, kao i dva vučna vozila.

Predstavnici lokalne zajednice izrazili su zahvalnost za pruženu pomoć, a nakon predaje radova, jedinica se, u toku sutrašnjeg dana, vraća na matičnu lokaciju u rejon razmještaja u Derventu.

Pripadnici Oružanih snaga BiH su još jednom pokazali da su spremni i obučeni da sve odluke Predsjedništva BiH provedu na najbolji mogući način, izvršavajući zakonom propisanu misiju, navodi se u saopćenju za javnost.

Autor: Fena

Dodaj komentar:
- Oglas -

Najnovije

Povezani članci