Mladi Bosanci i Hercegovci, dobi od 6 do 25 godine, do 1. maja moći će slati fotografije na konkurs #MojaBiH, #LaMiaBosniaErzegovina, kojim će svoju domovinu, onakvom kako je oni vide danas, predstaviti Evropskoj uniji.

Inicijativu je pokrenula Ambasada Italije u BiH, a dio je “Mjeseca italijanske fotografije u Bosni i Hercegovini” i realizuje se u saradnji sa Evropskom delegacijom, UNICEF-om i Misijom OSCE-a u BiH.

Ovo je način za stvaranje mostova među mladima kao i za olakšavanje približavanja BiH Evropskoj uniji, dok se pokreće nova evropska strategija za zapadni Balkan- istakao je ambasador Nicola Minasi.

Učesnici konkursa su podijeljeni u 4 kategorije, od kojih 3 pojedinačne kategorije i 1 rezervisana za razrede ili grupe razreda iste školske ustanove. Fotografije mogu poslati na e-mail adresu mojabihphoto@gmail.com, a iste će biti objavljene na Facebook stranici – Embassy of Italy in Bosnia and Herzegovina – i na Twitter profilu @ItalyinBiH .

Na društvenim kanalima Ambasade već se mogu naći kompletan Pravilnik kao i promotivni materijal ove inicijative ( i na Youtube kanalu: https://www.youtube.com/channel/UC7LhQxWKXCQllvrGB47QDyw), koji su pripremili dva poznata komičara iz Bosne i Hercegovine Damir Nikšić i Zenit Đozić.

Među nagradama će biti kursevi iz oblasti komunikacije i fotografije, digitalni foto–aparati, projektor i putovanje u Italiju.

KOMENTARI:
Loading...